Wat is flyboarden?

Flyboarden is een nieuwe sport welke ontstaan is in de zomer van 2011. Met een Flyboard kun je over het water vliegen als een superman. Je kunt duiken als een dolfijn. Het flyboard is het apparaat waar je op staat en waarmee je over het water kunt flyboarden.

Over het flyboarden

Flyboarden is het vliegen over het water waarbij er power gegenereerd wordt door middel van een waterscooter. Dit is een sterke waterscooter van rond de 200pk. Een sterke waterscooter is nodig om je boven het water te tillen. Je voeten zitten vast in een stevige binding. Door middel van je lichaam (heupen) te bewegen kun je sturen. Het is belangrijk dat je niet te ver van de waterscooter vliegt, omdat anders de druk zal wegvallen.

“Vliegen als een superman”

Het flyboard zit vast aan een waterscooter. Het water wordt aangezogen door een sterke waterscooter van rond de 200pk en deze perst het water krachtig door een slang die vastzit aan het flyboard. Doordat er erg veel waterdruk door de slang naar het flyboard gevoerd wordt, kun je als superman vliegen over het water.

“Duiken als een dolfijn”

Tijdens het flyboarden kun je je bewust laten vallen en hierdoor een mooie duikvlucht maken. Doe je dit achter elkaar, dan kun je duiken als een dolfijn. Je gaat hier powerfull door het water en kunt telkens boven water komen om vervolgens weer een mooie duik te maken.

Het flyboard

Het flyboard is het apparaat welke met stevige bindingen aan je voeten vast zit. In het flyboard zitten draaipunten, zodat je kunt sturen in de lucht. Het sturen gaat vanuit je heupen en benen. Door te leunen naar één kant, ga je deze kant op. Tijdens een flyboard les wordt alles hierover verteld. Leer het nu!

Flyboard lessen

Nieuwsgierig om het ook eens te proberen? Vraag gratis een offerte aan!