Goedkope cilindersloten en kwaliteit cilindersloten

Op het gebied van cilindersloten zijn er verschillende kwaliteiten cilinders verkrijgbaar. In dit artikel wordt er ingegaan op wat het verschil is bij de kwaliteit van een cilinderslot en waar het prijsverschil in zit.

Cilindersloten zonder keurmerk

Goedkope cilinders zijn cilindersloten zonder keurmerk. Deze werken over het algemeen prima, maar zijn verder niet beschermd tegen inbraak. Goedkope cilinders zonder keurmerk worden ook wel “bouwcilinders” genoemd, omdat deze vaak toegepast worden bij de bouw. De cilindersloten zijn verschillendsluitend verkrijgbaar (elk met een eigen sleutel) of als gelijksluitende cilindersloten  (allemaal met dezelfde sleutel).

Cilindersloten met SKG2 of SKG3 keurmerk

Als je een klasse hoger gaat kom je uit bij de SKG2 of SKG3 cilinders. De SKG2 cilinders zijn cilinders die veel sterker zijn dan de cilinders zonder keurmerk. Ook hebben deze vaak meerdere stiften waardoor er meer sleutelcombinaties gemaakt kunnen worden.

De SKG3 cilinders zijn daarnaast ook nog beschermd tegen kerntrekken. Dit is een erg populaire manier van inbraak. Bij de SKG3 cilinders zitten er extra stalen onderdelen in, waardoor het kerntrekken erg lastig wordt.

Cilindersloten met certificaat

Als je nog een stapje in kwaliteit hoger wilt gaan, kom je uit op cilindersloten met certificaat. Deze cilinders zijn tegenwoordig vooral verkrijgbaar in de SKG3 kwaliteit, omdat de kwaliteit van de cilinders al erg hoog is. Deze sloten hebben als voordeel dat de sleutels niet zomaar bij te maken zijn zonder een certificaat.

Wil je meer weten of het cilinderslot? Bekijk dan de website van Profielcilinder.nl.